איך להתקין מחשב שלם בחינם
אחד מפלאי האינטרנט הוא
הקוד הפתוח ו
התכנה החופשית. השורה התחתונה מאחרי מילים אלו, היא שתוכנות רבות אשר עולות כסף רב, ניתנות להשיג בחינם לחלוטין ובאופן חוקי!
תוכנות הקוד הפתוח הן ללא פרסומות ומכיוון שהקוד של התוכנה תמיד גלוי לכל, הרי מי שיודע לתכנת יכול ורשאי לעשות שינויים בתוכנה ולהפיצה הלאה. תנאי ההפצה של תוכנות של קוד פתוח מפורטים ברשיון ה
GPL
דף זה מיועד להדריך את מי שאינו בקיא ברזי הקוד הפתוח, כיצד להתקין לעצמו (כמעט) כל מה שהוא צריך ללא תשלום (וגם ללא מאמץ מיותר).
לינוקס
לפני שנתחיל, נבאר כי דף זה מיועד ל
משתמשי חלונות. חלונות, זו מערכת הפעלה שכמובן אינה מהקוד הפתוח... המהדרין שעובדים רק עם קוד פתוח עובדים עם מערכת ההפעלה "לינוקס" שהיא בסיס התוכנה החופשית. למי שאכן מעוניין בכך, הנה קישור
לדף הורדות של הפצות לינוקס התומכות בעברית.
משרד (מעבד תמלילים, גליון אלקטרוני, מצגות)
רוב המשתמשים צריכים תוכנות משרדיות כגון: מעבד תמלילים, גליון אלקטרוני ומצגות. במקום לקנות תוכנה בממון רב, תוכל להשתמש באופן אופיס אשר עושה בדיוק אותו הדבר ובחינם.
דפדפן
למרות שדפדפן אקספלורר גם הוא בחינם, כדאי לדעת שיש בו חורי אבטחה שמאפשרים פריצה למחשב שלך. חברת מיקרוסופט מפרסמת מדי פעם עדכונים שנועדו לסתום פרצות אלו. אבל במקום להסתכן, תוכל להשתמש בדפדפן "פיירפוקס" של הקוד הפתוח. (לחץ כאן כדי לטעון פיירפוקס לחלונות) פיירפוקס קיים גם בלינוקס. לאחר התקנת פיירפוקס, רצוי להוסיף לו את התוספים הבאים: Adblock - תוכנה לחסימת פרסומות. ותוסף אקספלורר, המאפשר לראות בתוך פיירפוקס דפים הבנוים רק לאקספלורר (בחלונות).
דואר אלקטרוני
תוכנת הדואר האלקטרוני "ציפור הרעם" (Thunderbird) נותנת אפשרות טובה לקרוא ולכתוב אימיליים, בלי חורי אבטחה שמאפשרים כניסת וירוסים כמו שיש באוטלוק. התוכנה כוללת מנגנון פנימי למניעת דואר זבל. מנגנון זה לומד מהנסיון לזהות את דואר הזבל, מסמן אותו, או מוחק אותו לפי הגדרות המשתמש. (לחץ כאן כדי לטעון את ציפור הרעם). ציפור הרעם עובדת גם בלינוקס.
תוכנת מסר מיידי
אם אתה משתמש בתוכנות כגון מסנג'ר, איי סי קיו, איי איי אם, תוכל לטעון את התוכנה "פידג'ין" שמתקשרת אל כל אלו ביחד, עם ממשק עברי. ועם עוד שכלולים והעיקר: בלי שום פרסומות! פידג'ין עובד גם בלינוקס.
מולטימדיה (סרטים ושירים)
כדי לראות סרטונים מסוג קוויק טיים, או ריל פלייר, תוכל לטעון את התוכנות האלטרנטיביות שלהם,שהן קלות בהרבה, בלי פרסומות, וכמובן עובדות גם על מסך מלא (מה שהקוויק טיים עושה רק אם משלמים) (לחץ כאן כדי לטעון קוויק טיים אלטרנטיב, או כאן כדי לטעון ריל פלייר אלטרנטיב, שניהם לא מזיקים זה לזה, למרות ששניהם עובדים על ידי ה"מדיה פלייר קלאסיק")
לעומת זאת תוכנת VLC תאפשר לראות כמעט את כל סוגי הסרטים (כולל DIVX וכו') מבלי צורך בהתקנות נוספות. לתוכנה זו יתרונות נוספים על מדיה פלייר של חלונות כמו למשל האפשרות לשמור בדיסק סרטים ממקור זורם (stream). תוכנה זו קיימת גם בלינוקס. (לחץ כאן כדי לטעון VLC לחלונות)
ואולי תרצה לשמוע קצת מוזיקה? בשביל זה יש את הקול פלייר, לא צריך התקנה, רק תשים את הקובץ על הדיסק וזה עובד... (לחץ כאן כדי לטעון קול פלייר)
גרפיקה
לצורך יישומים גרפיים, תוכל להתשמש ב"גימפ" התוכנה לעיבוד תמונה של האופן סורס.
לישומים וקטוריים (במקום קורל דרו, פריהנד וכד') תוכלו להשתמש באינקסקייפ והופ... הפתעה, התפריטים בעברית!
במקום ויזיו, ניתן להשתמש ב"דיה" תוכנת חינם לשרטוטים ותרשימי זרימה. (לחץ כאן כדי לטעון דיה)
פיתוח
אם אתה מפתח לאינטרנט, בודאי תשמח על לקוח הFTP המעולה "פיילזילה" (יש גם שרת FTP פיילזילה) לקוח זה, טוען במהירות ובקלות קבצים מFTP בלי להפריע לפעולות אחרות המתבצעות במחשב בו זמנית. וכן אם יש תקלות הוא פשוט מתחבר שוב וממשיך הלאה כאילו כלום לא קרה.
כדי לערוך את קבצי הHTML, ניתן להשתמש בNVU, או במוזילה.
לשם פיתוח תוכנות בשפת C וC++ אפשר להשתמש בDev++ במקום בויזואל סטודיו. (לחץ כאן כדי לטעון Dev++)
קישורים נוספים
לגבי תוכנות נוספות עבור וינדוס, תוכלו למצוא כאן...